De Letterdoos in Goed Gevoel

>> dinsdag 3 maart 2009

De Letterdoos wordt beroemd! Het tijdschrift "Goed Gevoel" wijdde onlangs een artikel aan Meervoudige Intelligentie. Onze school werd in het artikel vermeld als enige MI-school in Vlaanderen.
"Misschien had jij nog nooit van Meervoudige intelligentie gehoord. Maar je kinderen zouden wel eens beter kunnen weten. Tenminste als ze in de omgeving van Gent naar school gaan, want daar wordt in de stadsscholen al enkele jaren gewerkt met het concept. Zo kunnen de leerlingen een beroep doen op hun talenten om zichzelf zo breed mogelijk te ontwikkelen. Het kan dus dat er in de wiskundeles al eens wat muziek aan te pas komt om getallen te vermenigvuldigen, of dat er in de les biologie een gedicht wordt gebruikt. En lijkt wetenschap al niet veel aantrekkelijker als er wat sportieve oefeningen aan te pas komen?
Door de verschillende intelligenties in elke les te integreren kan er worden "gestretcht". Dat wil zeggen dat kinderen kunnen groeien in hun intelligenties en alle kansen krijgen om zich te ontplooien. Want in Gent vinden ze het idee van een IQ-cijfer dat van bij de geboorte al vastligt te benauwend. En geloven ze graag dat ieder kind potentieel heeft. Kinderen eveneens goed zelfstandig te werken, zodat de leerkrachten hen beter individueel kunnen begeleiden. Ieder kind heeft namelijk een aanpak nodig die net iets anders is dan die van een klasgenootje. Volgens de Pedagogische Begeleidingsdienst zijn ook de ouders enthousiast over de methode. Sinds vorig jaar is er zelfs een echte MI-school: De Letterdoos in Oostakker."

0 reacties:

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP